112

Per direct noodverordening Venlo, Blerick en Tegelen van kracht

Foto: © Gemeente Venlo.

De burgemeester van Venlo heeft per direct een noodverordening ingesteld voor de stadsdelen Venlo, Blerick en Tegelen. Ook heeft hij deze gebieden aangemerkt als veiligheidsrisico gebied zodat de politie zonder dat daar aanleiding voor is personen kan aanhouden en fouilleren.

De maatregelen duren in elk geval tot het moment dat er een avondklok is ingesteld. Het noodbevel is onmiddellijk ingegaan.

Aanleiding zijn de ongeregeldheden bij het station in Venlo gisteravond. Een grote groep jongeren zorgden daar voor veel schade en onrust en zochten de confrontatie met de politie. De jongeren gooide met stenen, staken vuurwerk af en ramen werden ingegooid daarbij raakte een agent gewond. 

De burgemeester spreekt de inwoners van de gemeente toe in een filmpje op Facebook. Daarin noemt hij de relschoppers ‘tuig van het laagste niveau’.

Nieuwe rellen
Op sociale media gaan oproepen rond om vanavond weer voor vernielingen en onrust te zorgen. Deze  rellen zouden onder meer in de binnenstad en het stadskantoor moeten plaatsvinden. De burgemeester doet een oproep aan de relschoppers om te stoppen met rellen.

Foto’s Keistadnieuws.

   

Reacties