112

Woningsluiting na drugsvondst door politie

Foto: © Politie Blerick.

Op de Olmenstraat in Blerick een woning is gesloten op last van de burgemeester. Er werd drugs in de woning aangetroffen en een sluitingsrapportage opgemaakt.

De woning is voor 3 maanden gesloten en de bewoners zijn vertrokken. Op het raam van de woonkamer is een duidelijke poster opgehangen om dit kenbaar te maken.

Tijdelijke sluitingen
Deze tijdelijke sluitingen van woningen en panden zijn bedoeld om een eind te maken aan druggerelateerde activiteiten in of vanuit het pand. Dit gebeurt op grond van de Opiumwet; deze geeft de burgemeester de bevoegdheid om drugspanden te sluiten. “Het gaat hier om een bestuurlijke maatregel om de veiligheid in wijken en buurten te verzekeren,” licht de burgemeester toe. “Voor illegale drugshandel en –productie is geen plaats in woonwijken.”

Meld drugsoverlast
Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Kwekerijen en drugslabs zorgen ook voor onveilige situaties in woonbuurten. De gemeente en de politie gaan dit daarom zoveel mogelijk tegen. Oplettende inwoners helpen daarbij. Ervaar je drugsoverlast? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de melding daarna door naar de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen