112

KOZP demonstratie; meerdere voorstanders aangehouden

Foto: Keistadnieuws.

VENLO, KEULSEPOORT – Tussen 14:00 en 16:00 uur mag Kick Out Zwarte Piet demonstreren op de Museumplein in Venlo. Een groot deel van de KOZP demonstranten kwam onder politiebegeleiding met de bus aan bij de Keulse Poort.

Rond 14:10 uur werd de demonstratie geopend met een korte toespraak waarna de demonstranten “Kick Out Zwarte Piet”, “Venlo kan het” en “No more black face” riepen. Een grote groep voorstanders heeft zich verzameld nabij de Spoorstraat, de ME staat tussen beide groepen in. Rond 15:30 uur sloeg de sfeer bij de voorstanders van zwarte Piet om. Er werden eieren gegooid naar de politie waarna er meerdere personen zijn aangehouden. Vrij snel hierna werd de demonstratie van KOZP ontbonden en de demonstranten in bussen weg begeleid.

Omdat er gevreesd wordt voor een confrontatie met pro zwarte Piet aanhangers is er veel politie op de been. Ook is de rotonde voor het station afgesloten voor al het verkeer. Tussen 11:00 en 13:00 uur demonstreerde de voorstanders iets verderop. De opkomst was daar beperkt en de demonstratie verliep gemoedelijk.

Foto’s Keistadnieuws.

Reacties