112

Update: Treinverkeer tijdelijk stilgelegd na grote brand in bos

Foto: Keistadnieuws.

VENLO, JAMMERDAALSEWEG – Omstreeks 03:50 uur kreeg de brandweer een melding van een brand op de Jammerdaalseweg in Venlo.

Agenten die bij knooppunt Tiglia reden roken een erg sterke brandlucht, ze zijn vervolgens op onderzoek gegaan naar de brandhaard. Omdat het een uitgestrekt gebied betreft duurde het even voor de brand gelokaliseerd was. Een stuk bos tussen de Jammerdaalseweg en het spoor stond in brand, de brand woedde vooral op de grond en in mindere mate de hoogte in. Uit voorzorg is tot 6:30 uur het treinverkeer in beide richting stilgelegd.

Volgens de brandweer omvatte de brand een gebied van zo’n 3.000 m2. (Aanzienlijk meer dan de 500 m2 die eerder deze nacht gedacht werd) Aangezien er geen watervoorziening in het bos aanwezig is en de natuur erg droog is heeft de brandweer veel materieel ingezet. Naast 4 tankautospuiten werden er ook 3 waterwagens ingezet om de eenheden van water te voorzien. De brand is inmiddels onder controle, het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.

Foto’s Keistadnieuws.

Reacties