112

Nieuwe ontwikkelingen in stalkingszaak; Stalker stuurt mensen aan vanuit de gevangenis

Foto: © Politie.

In een langslepende stalkingszaak in Noord-Limburg en Brabant, waarbij in het verleden ook brandstichtingen zijn gepleegd en waarover het programma ‘Gestalkt’ van SBS 6 heeft bericht, is uit onderzoek door de politie gebleken dat er nieuwe ontwikkelingen gaande zijn.

De Venlonaar die sinds vorig jaar vastzit voor het stalken van zijn ex-vriendin heeft vermoedelijk vanuit de gevangenis mensen benaderd om brand te stichten bij auto’s en panden van betrokkenen.

De 46-jarige man werd vorig jaar veroordeeld tot vijf jaar cel, onder meer omdat hij een molotovcocktail naar binnen gooide bij het kantoor van de nieuwe vriend van zijn ex. Ook stak hij de auto van de man in brand.

Zorgelijk
De politie en het openbaar ministerie vinden deze ontwikkelingen zeer zorgelijk en pakken de zaak serieus en hoog op. Door de genomen maatregelen zijn incidenten voorkomen en hebben er verschillende aanhoudingen plaatsgevonden. De verscherpte aandacht blijft om de veiligheid van de betrokkenen te vergroten.

Het onderzoeksteam sluit niet uit, dat meer mensen op de hoogte zijn van deze ontwikkelingen, zelf benaderd zijn of er meer van weten en verzoekt deze mensen zich te melden bij het onderzoeksteam via het nummer 0800-6070.