112

Vrouw die openbare orde verstoord opgepakt wegens spugen

Foto: © Politie.

Een vrouw in Venlo die al wekenlang overlast veroorzaakte met vernielingen, schennispleging, wildplassen en -poepen en ander verward gedrag is opgepakt nadat ze mensen in het gezicht spuugde.

Het wijkteam van de politie Venlo Centrum-Zuid hield de vrouw bijna dagelijks aan, maar kon haar voor die overtredingen niet voor langere tijd uit de binnenstad houden. Van de verblijfsontzegging die ze kreeg, trok ze zich weinig aan.

Gisternacht werd de vrouw wederom aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Hiervoor heeft ze een proces-verbaal gekregen en na het uitslapen van de roes werd ze weer in vrijheid gesteld. Enkele uren hierna zagen de medewerkers van cameratoezicht dat dezelfde vrouw in het Nolenspark een man vanuit het niets in het gezicht spuugde. De politie is ter plaatse gegaan en de vrouw is aangehouden voor mishandeling.

Terwijl de politie bezig was met de afhandeling van dit feit melde er zich er nog een tweede persoon die in de nacht ook door haar bespuugd was. Ook van hem is een aangifte opgenomen.

In het kader van de Corona-maatregelen en supersnelrecht zal de vrouw een verplichte coronatest ondergaan en mag ze zich komende week bij de Rechter-Commissaris verantwoorden voor haar gedrag.

Reacties