112

Cel- en taakstraf voor Venlonaar wegens seks met minderjarig meisje

Foto: ©Pixabay.

Een 32-jarige man uit Blerick heeft een taakstraf van 240 uur en gedwongen begeleiding door reclassering gekregen omdat hij meermaals seks had met een dertienjarig meisje. De man had in 2016 een relatie met een destijds 13-jarig meisje en had bovendien kinderporno in zijn bezit. 

De man is veroordeeld tot zeventig dagen cel. Die heeft hij in voorarrest al uitgezeten. Hij kreeg bovendien een voorwaardelijke celstraf van 467 dagen met een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van maximaal 240 uur. De Venlonaar moet zich ook laten behandelen in een kliniek. Hij is volgens deskundigen niet helemaal toerekeningsvatbaar. Het Openbaar Ministerie had een taakstraf en behandeling geëist.

‘Relatie’
De relatie tussen de man en het meisje heeft volgens de rechtbank ongeveer vijf maanden geduurd. De vader van het meisje stapte naar de politie omdat hij bang was dat het meisje in de handen van een loverboy was gevallen. Volgens de rechtbank hebben de man en het meisje ongeveer tien keer seks gehad. Het meisje stemde daar mee in, maar dit veranderde niets aan de strafbaarheid.

 

 

Reacties