112

Celstraffen tot 24 jaar voor verdachten vergismoord Venlo

Foto: © https://www.euscoop.com/

Ruim zeven jaar na de vergismoord op Tanja Gurskaja (39) in Venlo zijn er drie mannen veroordeeld in de zaak. Hoofdrolspeler John B. (58) krijgt 24 jaar cel. Beide medeverdachten, Dennis W. (39) en Janis V. (40), gaan jarenlang de cel in. Dennis moet 14 jaar brommen, kompaan Janis kreeg 20 jaar gevangenisstraf.

Hoofdverdachte John B. moet 24 jaar de cel in. Hij had opdracht tot de moord gegeven. De schutter, de 40-jarige Let Janis V., werd veroordeeld tot twintig jaar cel. De 39-jarige kroongetuige Dennis W. die bij de moord aanwezig was, kreeg veertien jaar gevangenisstraf.

Justitie had straffen van 22 en 28 jaar cel geëist tegen Janis V. en John B. Met Dennis W. sloot het OM een deal, zijn straf valt daarom lager uit dan die van de andere twee. Hij legde in ruil voor strafvermindering verklaringen af over Janis V.

Het OM spreekt van een “escalatie van geweld in een drugszaak”. Hoofdverdachte B. zou Dennis W. (39) opdracht hebben gegeven Wilmo R. dood te schieten wegens een hoog opgelopen ruzie om drugsgelden. Volgens het OM eiste Wilmo R. zes ton van John B. wegens een mislukte cocaïnesmokkel.

W. haalde er vervolgens een Let bij, Janis V. (40). Beiden hebben volgens het OM geschoten. Op de verkeerde. Want het beoogde doelwit Wilmo R. was op dat moment in Brazilië. Het tweetal begon te schieten toen zijn partner Gurskaja naar buiten kwam om de hond uit te laten. De vrouw stierf in de armen van haar 12-jarige zoontje.

Reacties