112

Celstraf voor tiener vanwege veroorzaken dodelijk ongeluk

Foto: © https://www.euscoop.com/

De inmiddels 20-jarige Venraynaar die in juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Horst, moet de cel in. Justitie had een voorwaardelijke celstraf, rijontzegging en taakstraf geëist.

Taak straf geëist 
Justitie eiste een rijontzegging van drie jaar, een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.Dat vindt de rechter niet passend. ‘De rechtbank rekent het hem zwaar aan dat hij zo extreem hard heeft gereden, omdat hij stoer wilde doen. Het doel van de straf is onder andere dat wordt voorkomen dat (beginnend) bestuurders met dergelijke snelheden rijden en risicovol stoer gedrag in het verkeer vertonen.’ De 20-jarige Kaj is daarom veroordeeld tot vijftien maanden achter tralies, waarvan vijf voorwaardelijk.

Beginnende bestuurder
De beginnende bestuurder had zijn rijbewijs pas vijf maanden op zak. Hij was die zaterdagnacht met drie vrienden, ook tieners, op stap geweest in een café in Horst. De man had geen alcohol gedronken toch kwam het op de Venrayseweg tot een eenzijdig ongeval.

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor het ongeval op zondag 15 juli vorig jaar waarbij de 17-jarige Malika uit Venlo om het leven kwam. Twee andere inzittenden, toen 17 en 19 jaar, raakten hierbij zwaargewond. Volgens de rechter zou de tiener zou meer dan honderd kilometer per uur hebben gereden op de bochtige weg. De maximumsnelheid op die weg is vijftig kilometer per uur.

 

Reacties