112

Politie houdt veelpleger aan in de stad

Foto: © Politie.nl

De politie heeft afgelopen vrijdag een 44-jarige veelpleger aan op verdenking van meerdere winkeldiefstallen in de binnenstad van Venlo aangehouden.

Zo meldt de politie op Facebook.

De man viel door de mand toen winkelpersoneel hem herkende van een eerdere diefstal en hem vervolgens op heterdaad betrapte. De man wist te ontkomen maar de politie hield hem korte tijd later in de binnenstad aan.

Kleding gestolen
Tijdens de aanhouding bleek dat de man bij meerdere winkels voor honderden euro’s aan kleding en accessoires had gestolen. Alle aangetroffen goederen konden geretourneerd worden aan de rechtmatige eigenaren. De man was al weken in beeld bij de politie vanwege winkeldiefstallen en had bij meerdere winkels een winkelverbod. De man is voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het blijft belangrijk om aangifte te doen bij winkeldiefstallen. Door het doen van aangifte kan de politie een opsporingsonderzoek starten.

Ondernemers kunnen gebruik maken van het landelijk aangifteformulier en het winkelverbod om tijd te besparen. Voor meer informatie kijk ook eens op www.politie.nl of www.hetccv.nl.

Reacties