112

Blerickse ouders die spoorloos vertrokken; ‘Laat ons met rust’

Foto: © Anne Loesjee via Facebook.

Het echtpaar uit Blerick dat in augustus verdween wil met rust gelaten worden. Dat blijkt uit telefonisch contact dat de politie onlangs heeft gehad met het echtpaar. 

Meldt 1Limburg op haar website. 

‘Met rust gelaten worden’
Het echtpaar uit Blerick is sinds dinsdag 13 augustus vermist. Ze verdwenen volgens eigen zeggen bewust van de radar. De zus van de man verteld dat hij aan godsdienstwaanzin lijdt, het stel zou zich daarom voorbereiden op ‘het einde van de wereld’. Het tweetal heeft de politie laten weten dat ze allebei in goede staat van gezondheid verkeren, maar verder met rust gelaten willen worden. Waar het echtpaar momenteel verblijft, is onbekend.

Kinderen
Het echtpaar heeft 4 kinderen in de leeftijd van 10, 12, 15 en 17 jaar deze wilde ze in eerste instantie meenemen. Een van de kinderen heeft de zus van de man gesproken en over de plannen verteld welke de ouders hadden er is toen direct groot alarm geslagen. De kinderbescherming heeft de kinderen toen bij het stel weggehaald en in veiligheid gebracht, een nacht later is het echtpaar spoorloos vertrokken.

Vrije wil
De vermissing is bij de politie bekend, maar die komt niet in actie omdat het om volwassen mensen gaat die uit vrije wil zijn vertrokken. Wel laat de politie weten dat alle tips over de mogelijke verblijfplaats van het tweetal welkom zijn.

Reacties