112

Tiener reed te hard bij dodelijk ongeluk; Taakstraf geëist

Foto: © https://www.euscoop.com/

De inmiddels 20-jarige Venraynaar die in juli 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Horst, heeft volgens de rechter extreem te hard gereden dat meldt 1Limburg op haar site.

“U reed niet een beetje te hard, niet veel te hard, maar extreem te hard.” Zei de rechter donderdagmorgen tegen Kaj J. uit Venray.

Beginnende bestuurder
De beginnende bestuurder had zijn rijbewijs pas vijf maanden op zak. Hij was die zaterdagnacht met drie vrienden, ook tieners, op stap geweest in een café in Horst. De man had geen alcohol gedronken toch kwam het op de Venrayseweg tot een eenzijdig ongeval.

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor het ongeval op zondag 15 juli vorig jaar waarbij de 17-jarige Malika uit Venlo om het leven kwam. Twee andere inzittenden, toen 17 en 19 jaar, raakten hierbij zwaargewond. Volgens de rechter zou de tiener zou meer dan honderd kilometer per uur hebben gereden op de bochtige weg. De maximumsnelheid op die weg is vijftig kilometer per uur.

Justitie eist een rijontzegging van drie jaar, een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Reacties