112

Onderzoek ernstige aanrijding A73 afgerond

Foto: © Stockfoto.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat in een moment van onoplettendheid de bestuurder van de personenbus op de A73 in Belfeld van de weg is geraakt.

Bij de eenzijdige aanrijding afgelopen vrijdagochtend kwamen 2 mannen met de Franse identiteit om het leven. Drie mannen liggen op dit moment nog met verwondingen in ziekenhuizen in Maastricht en Nijmegen. Ze zijn niet meer in kritieke toestand.

Botsing tegen paal
Afgelopen vrijdagochtend kort na 08.00 uur ontving de politie melding van een ongeval op de A73. In noordelijke richting, ter hoogte van Belfeld, zou een bestelbusje tegen een paal zijn gereden. Brandweer, ambulance en politie zijn daarop ter plaatse gegaan.

Al snel werd besloten om de A73 vanaf Beesel af te sluiten voor verkeer. Dit om de hulpdiensten optimaal doorgang te bieden. Om de slachtoffers van de benodigde medische zorg te kunnen voorzien, werd de hulp van twee traumahelikopters ingeroepen. De bestuurder van het voertuig en één van de passagiers zijn als gevolg van het ongeval overleden. De drie andere inzittenden raakten zwaargewond.