112

Plofkraak in Venlo; Geen explosieven aangetroffen

Foto: © Politie.

Venlo – De hulpdiensten hebben naar aanleiding van een plofkraak de omgeving van een gebouw aan de Keulse Poort in Venlo afgezet. Update plofkraak (10.00 uur) aan de Keulse Poort in Venlo: De EODD heeft verder geen explosieven aangetroffen. Het onderzoek wordt overgedragen aan team Forensische Opsporing van de politie. Bewoners zijn geïnformeerd maar kunnen hun woning nog niet betrekken. 

Rond 03.30 uur kregen de hulpdiensten melding van een luidde knal bij een pinautomaat aan de Keulse Poort. Kort na de explosie zagen getuigen vermoedelijk een scooter met verdachten wegvluchten. Er zijn geen gewonden.

Nader onderzoek
omgeving is uit voorzorg ruim afgezet omdat nog onduidelijk is of er mogelijk explosief materiaal bij de pinautomaat aanwezig is. Deze afzetting zal de komende uren blijven. De Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) is opgeroepen om nader onderzoek te doen naar of er eventueel explosief materiaal nog aanwezig is.

Ontruiming omgeving
Uit voorzorg worden ongeveer tachtig woningen in de directe omgeving ontruimd door de hulpdiensten. Ook gasten van een nabij gelegen hotel worden opgevangen. [08.00 uur] Bewoners in de directe omgeving van de pinautomaat aan de Keulse Poort in Venlo die hun woning hebben moeten verlaten zijn elders opgevangen. Zij krijgen op de opvanglocatie een ontbijt aangeboden. Onderzoek van de EODD loopt nog.

Schade
Het pand waarin de pinautomaat zich bevind zal nader worden onderzocht door deskundigen als de situatie veilig is. Hulpdiensten in en blijven de komende uren aanwezig.

Getuigenoproep
Heeft u informatie of mogelijk foto’s / videomateriaal, deel dit dan met de politie. Dit kan via 0900- 88 44 of indien gewenst anoniem via 0800-7000.

Reacties