112

Politie; Waarschuwing Face-app ouderdomsfilter

Foto: FaceApp - Via © Politie.

De politie waarschuwt via Facebook voor de fotobewerkingsapp FaceApp. De app, waarbij iemand een foto van zichzelf bewerkt met een ouderdomsfilter is ontwikkeld in Rusland wat betekent dat de Europese privacywetgeving hier niet van toepassing is.

Volgens de politie kan Rusland via de app veel gegevens verzamelen, daarom adviseert de politie de app te verwijderen.

Er zouden foto’s, IP-adressen, en smartphonegegevens worden opgeslagen. FaceApp zelf liet afgelopen week aan technieuwssite TechCrunch weten dat er geen data naar Rusland gaat. De foto’s worden bewerkt in de cloud en de gegevens worden niet doorverkocht of gedeeld, aldus de makers. Toch adviseert de politie de app niet te downloaden en te gebruiken.

De FaceApp is erg populair. Ook veel bekende mensen plaatsten hun bewerkte gezicht op sociale media.

” Voor deze, op het eerste gezicht onschuldige app, willen wij u waarschuwen. De Faceapp is een product van een Russisch bedrijf. De Europese privacywetgeving is hier dus niet van toepassing. Door het gebruik van de Face-App worden extreem veel gegevens verzameld. Zoals foto’s, IP-adressen, specifieke gegevens van je smartphone en ook worden er cookies geplaatst. Daarom adviseren wij u om de Face-App te verwijderen van uw telefoon!” Laat de politie op Facebook

Reacties