112

Drie maanden cel voor ontuchtverdachte Sjaak S.

Foto: Stockfoto - Pixabay.

Sjaak S. uit Baarlo moet negen maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk, voor het misbruiken van twee jeugdleden van handbal Venlo. Dat bepaalde de rechtbank donderdag. S. moet een behandeling volgen in een forensisch-psychiatrische polikliniek en verder staat hij drie jaar onder toezicht van de reclassering.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder 3 maanden cel en negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Sjaak S. bekende donderdag 4 juli j.l. dat hij ontucht had gepleegd met twee verstandelijke gehandicapte speelsters van HandbaL Venlo, waarvan er één minderjarig was. Hij was coach van het G-team.

Op de vraag hoe vaak dit is gebeurd, wist hij geen antwoord ‘Het gebeurde eerst minder vaak, later steeds meer. Soms een keer in de week, soms meerdere keren.’ Volgens Sjaak S. startte het misbruik in de zomervakantie van 2017.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Volgens deskundigen heeft de verdachte een autistische stoornis en was hij tijdens het plegen van de ontuchtige handelingen verminderd toerekeningsvatbaar. De officier heeft hier rekening mee gehouden in de strafeis. Een seksuele stoornis is niet aangetroffen.

Werkstraf
De advocaat van Sjaak S. stelde dat er voldoende alternatieven zijn voor een kortdurende gevangenisstraf. Hij pleitte voor een werkstraf in combinatie met een voorwaardelijke celstraf. Zijn cliënt bekent, werkt mee aan zijn behandeling en is ook al gestraft door de media-aandacht. Sjaak S. is  oneervol ontslagen bij de gemeente Venlo en heeft zijn woning in Baarlo verruild voor een huurhuis in Venlo.

 

Reacties