112

Tot 18 jaar cel en tbs geëist tegen daders overval zorginstelling Tegelen

Het Openbaar Ministerie heeft 18 jaar cel en Tbs-behandeling geëist tegen de 51-jarige Boy T.  Zijn vriendin, die ook betrokken was bij de overval hoorde tien jaar cel tegen zich eisen.

Dat meldt 1Limburg.

Het duo pleegde afgelopen augustus een overval op een woning in een zorginstelling in Tegelen. De 72-jarige bewoner werd met een mes gestoken en geslagen met een ijzeren pijp. Een maand na de overval overleed hij in het ziekenhuis. Een medebewoonster raakte gewond: zij brak haar arm.

Het Openbaar Ministerie ziet haar Boy T als hoofdverdachte: hij zou de man bewerkt hebben met het mes en de pijp. De man had een strafblad en zat eerder in een tbs-instelling vanwege een steekpartij. Hij mocht de instelling verlaten omdat er geen recidivegevaar meer zou zijn. Nu vindt het OM dat de man ‘een gevaar is voor de maatschappij’. Zijn vriendin zou een kleine rol hebben gespeeld in de overval. Daarom vraagt het OM een lagere straf. De vrouw zou psychische problemen hebben. De twee leerden elkaar kennen in de tbs-instelling: zij werkte er als stagiair in de tijd dat hij vast zat voor behandeling.

Het laatste nieuws uit Venlo ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen