112

Tweede verdachte op moord Köksal dit jaar naar Nederland

Het Openbaar Ministerie verwacht dat één van de verdachten van de moord op Ömer Köksal in Blerick nog dit jaar naar Nederland komt.

Dat zei officier van justitie Sandra Kierkels vrijdagochtend tijdens een tussentijdse zitting tegen de eerste verdachte Jonathan B. Gianni Q. (21). zit op dit moment nog in een cel in Frankrijk.

Drugs
Het gaat volgens 1Limburg om de 21-jarige Gianni Q. Hij werd met drugs op zak gepakt op een vliegveld in Parijs, daarvoor zit hij in celstraf van anderhalf jaar uit. Frankrijk meewerken aan zijn uitlevering, als hij hier zijn Franse straf nog gaat uitzitten.

Medeverdachte Jonathan B.
Zo werd vrijdag tijdens een zitting voor de rechtbank in Roermond, waarbij de zaak niet-inhoudelijk werd behandeld, duidelijk. Verdachte Gianni was niet aanwezig, maar zijn 23-jarige medeverdachte Jonathan B. uit Rotterdam wel. Het is de bedoeling dat de zaak inhoudelijk wordt behandeld als Gianni in Nederland is.

Vaststellen wie heeft geschoten
In de rechtszaak zal moeten worden vastgesteld wie van de twee verdachten heeft geschoten. De advocaat van B. heeft gevraagd om op de plaats delict te gaan kijken, zodat de rechters met eigen ogen kunnen zien waar de moord zich heeft afgespeeld. De rechtbank ging daar niet in mee. Ze kan zich op basis van het dossier een goed beeld vormen van wat er gebeurd is aldus 1Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen