112

Dieven slaan toe bij tuinbouwbedrijf tijdens grote brand

Foto: Omroep Venlo.

Terwijl iedereen in Blerick en omgeving dinsdagochtend werd opgeschrikt door het luchtalarm, vanwege de grote brand bij AHC Europe, is het voor een tuinbouwbedrijf in Hout-Blerick helemaal op een vervelende nacht uitgelopen.

Dieven hebben bij Brooker Tuinbouwbedrijf in Hout-Blerick zestig sproeiers gestolen, meldt Omroep Venlo.Toegeslagen tijdens brand
Door de brand moesten mensen in de omgeving ramen en deuren sluiten en mochten zij niet naar buiten. De dieven hebben tussen 03:00 uur en 04:00 uur toegeslagen. “Op zo’n moment is er geen hond op de weg, maar dan denken die dieven natuurlijk hun slag te slaan”, zegt Louise Peters van het familiebedrijf tegen de omroep.

1600 euro
De schade is volgens het bedrijf zo’n 1600 euro. Volgens het tuinbouwbedrijf zijn ook bij een buurbedrijf tientallen sproeiers gestolen, vermoedelijk door de zelfde dieven. De hulpdiensten waren ten tijde van de diefstal druk in de weer met de brand op het industrieterrein.

Regen
Brooker Tuinbouwbedrijf is nu met de haspel en slang in de weer om de gewassen toch te kunnen beregenen. De eigenaren van het familiebedrijf hopen dat iemand iets gezien heeft.  Geluk bij een ongeluk is dat er de komende dagen de nodige regen wordt verwacht. “Gelukkig heeft het vannacht geregend en hopelijk doet het dat de komende dagen ook nog, maar bij dat hete weer zonder bewolking is het geen doen”, aldus Peeters.

De eigenaren van het bedrijf hebben aangifte gedaan bij de politie en melding gedaan bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Reacties

article
47147
Dieven slaan toe bij tuinbouwbedrijf tijdens grote brand
Terwijl iedereen in Blerick en omgeving dinsdagochtend werd opgeschrikt door het luchtalarm, vanwege de grote
https://venlo.nieuws.nl/112/47147/dieven-slaan-toe-tuinbouwbedrijf-tijdens-grote-brand/
2018-08-08T12:38:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/08/08123824/sproeier-omroep-venlo.jpg
112, nieuws