112

Brandweer goed gehandeld; Oorzaak brand is nog onbekend

In totaal hebben twintig brandweervoertuigen en zo’n zestig tot tachtig mensen meegeholpen bij de brand bij AHC Benelux in Blerick maandagnacht.

Dat werd verteld tijdens de persconferentie van de Veiligheidsregio Limburg-Noord die live werd uitgezonden via Omroep Venlo en 1Limburg.

Burgemeester Antoin Scholten, brandweercommandant Paul van Mullekom en geneeskundig adviseur gevaarlijke stoffen Henk Jans gaven een toelichting op de gebeurtenissen.

Luchtalarm
Geneeskundig adviseur gevaarlijke stoffen Henk Jans gaf aan dat het gezien de gemeten concentraties gevaarlijke stoffen terecht is dat het luchtalarm is afgegaan. Rond de klok van vier uur ging het eerste luchtalarm af in Blerick en Venlo. Ook werd er een NL-alert verstuurd. Inwoners werd geadviseerd om niet naar buiten te gaan en ramen en deuren gesloten te houden.Het RIVM doet onderzoek naar de gevaarlijke stoffen.

MIFA
De brandweer heeft geprobeerd uitbreiding van de brand zoveel mogelijk te voorkomen. Toch is het vuur overgeslagen naar het naastgelegen bedrijf MIFA. Daar kon de schade worden beperkt.

Oorzaak brand onbekend
Burgemeester Scholten liet weten dat het nog onbekend is hoe de brand is ontstaan. Daar wordt onderzoek naar gedaan.

Inmiddels is het industrieterrein weer open en kan iedereen aan het werk.

Reacties

article
47120
Brandweer goed gehandeld; Oorzaak brand is nog onbekend
In totaal hebben twintig brandweervoertuigen en zo’n zestig tot tachtig mensen meegeholpen bij de brand
https://venlo.nieuws.nl/112/47120/brandweer-goed-gehandeld-oorzaak-brand-is-nog-onbekend/
2018-08-07T14:41:34+00:00
112, nieuws