112

Door grote brand ook trein- en busverkeer getroffen

Foto: Foto via ©Omroep Venlo (www.omroepvenlo.nl)

Bij een chemiebedrijf aan de Groot-Bollerweg in Blerick woedt maandag- op dinsdagnacht een grote uitslaande brand. Daarbij zijn gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Door de grote brand in Blerick is het treinverkeer tussen Venlo en Horst-Sevenum, en Venlo en Venray is stil gelegd. Ook zullen er minder bussen rijden.

Ook de scheepvaart is stilgelegd en er zijn er een aantal doorgaande wegen in de buurt van de brand afgesloten

Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur. Korpsen uit de hele omgeving zijn uitgerukt ook korpsen uit Brabant schieten te hulp. Het vuur woedt in zuurbaden van een metaalafwerkingsbedrijf .

Luchtlarm
In Venlo ging rond 3.40 uur het luchtalarm voor de eerste keer af en werd er niet veel later een NL-Alert verstuurd met de oproep om ramen en deuren te sluiten. Inwoners in de omgeving wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten. Rond 05:15 uur werd opnieuw een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. Rond 06.20 uur is wederom een NL-Alert verstuurd.

De Veilgheidsregio geeft updates via een speciale website.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en houden iedereen op een aanzienlijke afstand van de brand. De rook trekt met name richting Blerick, maar ook vanuit de rest van de omgeving zijn de rookwolken te zien.

Lees ook: Luchtalarm afgegaan vanwege grote brand bij chemisch bedrijf


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen