112

Zwaveldioxide vrij gekomen bij grote brand chemisch bedrijf

Foto: De brand is in Blerick ook goed zichtbaar - Venlo Nieuws.

Bij een chemiebedrijf aan de Groot-Bollerweg in Blerick woedt maandag- op dinsdagnacht een grote uitslaande brand. Daarbij zijn gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Volgens de brandweer is er in de rook in ieder geval zwaveldioxide gemeten, maar niet in gevaarlijke concentraties. Die stof kan ook in lage concentraties irriterend werken op de longen. Inademing kan kortademigheid, hoesten en longoedeem veroorzaken.
Veel mensen in de omgeving klagen over een brandend gevoel.

De scheepvaart is inmiddels stilgelegd ook zijn er een aantal doorgaande wegen in de buurt van de brand afgesloten

Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur. De brandweer sloeg direct groot alarm omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen vrijkomen. Korpsen uit de hele omgeving zijn uitgerukt ook korpsen uit Brabant schieten te hulp. Het vuur woedt in zuurbaden van een metaalafwerkingsbedrijf aldus De Limburger.

Luchtlarm
In Venlo ging daarom rond 3.40 uur het luchtalarm af en werd er niet veel later een NL-Alert verstuurd met de oproep om ramen en deuren te sluiten. Inwoners in de omgeving wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten.
Rond 05:15 uur werd opnieuw een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving.

De Veilgheidsregio geeft updates via een speciale website.

De hulpdiensten zijn massaal aanwezig en houden iedereen op een aanzienlijke afstand van de brand. De rook trekt met name richting Blerick, maar ook vanuit de rest van de omgeving zijn de rookwolken te zien.

Lees ook: Luchtalarm afgegaan vanwege grote brand bij chemisch bedrijf


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen