112

Hond vastgebonden aan boom in Helden

Foto: Dierenopvang Op de Smakterheide.

Bij Dierenopvang Op de Smakterheide is zondagavond een hond binnengebracht die vastgebonden aan een boom, was aangetroffen in Helden.

Zonder water met deze hitte
Hoewel ze bij de dierenopvang in Venray het nodige gewend zijn, was de verontwaardiging over het voorval zeer groot. “Dit is de reinste dierenmishandeling, een hond met deze temperaturen aan een boom vastbinden zonder water”, zo laat beheerster Trudy Goumans aan 1Limburg weten. Hoelang de Stafford aan de boom was vastgebonden is niet duidelijk. Er was geen sprake van uitdroging, mocht het dier later gevonden zijn was het wellicht anders afgelopen.

Eigenaar achterhalen
De dierenopvang wil er alles aan doen om de eigenaar te achterhalen. Daarom is de zaak overgedragen aan de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. De hond, een staffordshire-terriër van circa een jaar oud, is gechipt, maar staat niet geregistreerd.

Er worden foto’s van de hond gepubliceerd in de hoop dat mensen weten van wie de hond is. Mocht de eigenaar achterhaald worden, dan kan deze rekenen op een flinke boete.

Reacties