112

Agente deelt emotioneel bericht “Dit ongeval was meer dan heftig”

Foto: Politie.nl - Facebook.

Een agente van politieteam Horst aan de Maas heeft op Facebook een emotioneel bericht gedeeld over de impact van het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag in Horst. Waarbij de 17-jarige Malika om het leven kwam. De agente hoopt met haar verhaal een stukje bewustwording te bereiken.

Een agente van Horst aan de Maas, die in de nacht van het ongeluk op de Venrayseweg in Horst aan het werk was, en dus ter plaatse moest, reageert maandag emotioneel op Facebook. Zij sloeg de krant open, waarin ze het artikel las over deze aanrijding. Hierbij kwam de 17-jarige Malika uit Venlo om het leven, en raakte drie jonge Venraynaren gewond, waarvan één ernstig.

“Dit ongeval was meer dan heftig” aldus de agente om verder niet in de details te treden. Ondanks hun inzet en die van het ambulance- en brandweerpersoneel konden ze de 17-jarige Malika niet redden. De dienstdoende agenten hopen vurig dat ze voor de rest wel het verschil hebben kunnen maken.

Waar de agente met haar verhaal naar toe wil: In het betreffende krantenartikel en niet alleen daar las ze reacties met vragen waarom de politie daar dan niet meer op snelheid controleert. Of op alcoholgebruik in het verkeer. Mensen die op mediasites die spreken over ‘hoe’ de politie hun werk anders moeten doen, ongezouten harde meningen die anoniem worden geventileerd.

Harde meningen
Het is niet alleen de heftige ervaring die de agente van het hart moet. Vooral de harde meningen over het politieoptreden die op social media worden gegeven, deden haar veel. “Ik hoor hier een verkapt: ‘Je had meer moeten doen, je had dit kunnen voorkomen’.” En na twee nachten van nagenoeg geen slaap steekt dit haar. In ieder geval harder dan normaal gesproken. De agente kan bepaalde opmerkingen vaak wel plaatsen aangezien ze soms voortkomen uit frustratie vanwege een eigen minder positieve ervaring met de politie. Soms is het simpelweg stoere praat vanuit onze clientèle. En soms zit er absoluut een kern van waarheid in.

Want natuurlijk wil de politie niets liever dan altijd aan de voorkant van een probleem willen zitten. Zij kan hier wijzen op capaciteit en vooral krapte hierin. Het maken van keuzes en werkdruk. Het hebben van te weinig invloed hierop. Ook de politie ziet sommige dingen heel graag anders, dat moge duidelijk zijn.

Bewustwording
De agente hoopt met haar verhaal een stukje bewustwording te bereiken. Dat hun werk meer is dan alleen handhaving en eigenlijk is dit vooral een pleidooi dat de politie simpelweg hun best doet. Net zoals de medewerkers van de ambulances, de brandweermensen, de bemanning van de traumahelikopters.

Ze hoorde een ambulancemedewerker direct na het incident verzuchten ‘Ik trek het even niet meer’. Beste collega in een andere kleur uniform: ‘Ik begrijp je gevoel en ik waardeer je enorm’. Net zoals alle andere hulpverleners daar. Ik ben trots op jullie. Er is enorm hard gewerkt en we hadden niets liever gewild dan dat de uitkomst anders was, dat we haar hadden kunnen redden”, aldus de agente.

Er moet mij iets van het hart. Vanmorgen sloeg ik een krant open waarin ik een artikel las over de aanrijding op de…

Geplaatst door Politie Horst op Maandag 16 juli 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen