112

Zeven gewonden door ernstig ongeluk op A73

Foto: ANP Ambulance.

Door een ongeluk op de A73 bij het Limburgse Beesel zijn zaterdagavond zeven gewonden gevallen.

Het ongeluk gebeurde toen een miniquad en het zeildoek dat eroverheen was gespannen, van een aanhanger vielen. Meerdere auto’s die daarachter reden, werden geraakt.

Aan één van de auto’s hing een aanhanger met daarop een quad. De quad viel van de aanhanger op de weg, waarna de andere voertuigen hiervoor moesten uitwijken. Daardoor zijn zeker vijf auto’s betrokken geraakt bij het ongeval. Dit ging gepaard met snelheden rond de 120 kilometer per uur.

Bij het ongeval zijn elf personen betrokken. Zeven personen zijn gewond geraakt. De zeven gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan niets zeggen over de aard van de verwondingen. Ook over de oorzaak is nog niets met zekerheid te zeggen, mogelijk is de aanhanger gegrepen door een windvlaag, aldus een woordvoerder.

Een mobiel medisch team van het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen moest ter plekke komen om één ernstig gewonde mee te nemen naar het ziekenhuis. Deze is onder politiebegeleiding met spoed weggereden. De andere slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Het ongeluk gebeurde vlak voor de Swalmentunnel in de richting van Roermond. De tunnel is in die richting afgesloten en de weg is vanaf Venlo tot na middernacht dicht.

Bron 1Limburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen