112

Hoofdverdachte Bevrijdingsweg blijft in de cel

Foto: Inval onderzoek bij OMG Venlo.

De 50-jarige Eric H. uit Venlo blijft voorlopig als enige verdachte in de cel zitten in verband met de grootschalige inval bij een vermeend clubhuis van motorclub Satudarah in Venlo.

Met tientallen agenten viel de politie afgelopen dinsdagnacht twee panden aan de Bevrijdingsweg in Venlo binnen.

Er werden die nacht vijf verdachten opgepakt, van wie alleen H. nu dus langer blijft vastzitten, zo heeft de rechter-commissaris vrijdag beslist.

Vrijgelaten
H.’s vrouw, die tot vrijdagochtend ook vast zat, is door diezelfde rechter-commissaris vrijgelaten. Drie andere verdachten zijn al snel na hun aanhouding weer in vrijheid gesteld.

Eric H. had, naar nu blijkt 7 kilo hennep in huis en een omgebouwd alarmpistool, laat diens advocaat Guus Lina weten. Justitie en de gemeente zien de woning van H. en de daar tegenover gelegen antiekwinkel als ontmoetingsplek voor leden van motorclub Satudarah. Er zouden drugs, wapens en cash geld gevonden zijn.

Belastingdienst
Het gevonden cash geld, tienduizend euro, was bedoeld om deze week naar de Belastingdienst te brengen, liet advocaat Lina eerder tegenover De Limburger weten. Volgens hem is in het bedrijfspand verder niets gevonden.

Als het aan de gemeente Venlo ligt worden de panden aan de Bevrijdingsweg snel gesloten. De familie van de verdachte wil dat voornemen via een juridische procedure gaan aanvechten. H. ontkent lid te zijn van Satudarah.

Bron De Limburger.

Reacties