112

Drugsonderzoek bij panden Bevrijdingsweg, mogelijk ontmoetingsplek motorbende

Foto: Inval onderzoek bij OMG Venlo.

In een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie (OM) Limburg en de politie zijn er dinsdagavond doorzoekingen gestart bij twee panden op de Bevrijdingsweg in Venlo een mogelijke ontmoetingsplek van leden van een motorbende. Een van de locaties zou mogelijk het onderkomen zijn van de motorbende OMG/Satudarah. De actie is nog in volle gang. Naar verwachting zal er in de loop van de avond meer duidelijkheid zijn over de resultaten.

Enkele tientallen medewerkers zijn nu bezig met het doorzoeken van twee panden en het controleren van de aanwezigen op het bezit van softdrugs. Een van de locaties is mogelijk een ontmoetingsplek voor leden van een OMG(Outlaw Motorcycle Gang) betreffende de club Satudarah . De politie heeft de omgeving afgezet in verband met de doorzoeking.

Onderzoek
Aanleiding voor deze actie is een onderzoek gericht op het bezit van softdrugs. Eventuele bewijsstukken worden daarbij in beslag genomen en aanwezigen worden door agenten gefouilleerd. De verwachting is dat de actie de hele avond in beslag neemt. Op een later moment worden de voorlopige resultaten bekendgemaakt.

Prioriteit
De aanpak van OMG’s (Outlaw Motorcycle Gangs) heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen