De Mergelvreters uit Uden verslaan Max Verstappen op de Cauberg

Foto: Jarno Schurgers

Valkenburg, zaterdag 16 mei – Team De Mergelvreters uit Uden wint dankzij haar snelheid (topsnelheid 61 km per uur), creativiteit en presentatie de Red Bull Zeepkistenrace, net als exact 11 jaar geleden.

Team Terror Oehoe uit Purmerend heeft de harten gestolen van de duizenden toeschouwers en sleept hiermee de publieksprijs in de wacht. ‘De adrenaline gierde door ons lijf, want het was veel steiler dan in 2004. Ik had zeker angst! We hadden de winst niet verwacht, want de concurrentie was moordend. Maar dat maakt het des te mooier om te winnen’, zeiden de winnaars. De F1-coureur Max Verstappen ging als eerste de uitdagende track af met 12% hellingspercentage, een chicane en meerdere jumps: ‘Super mooi om te doen. Je kan hier een flinke snelheid bereiken. Mijn tip voor de andere deelnemers? Niet remmen.’

‘Alle zeepkisten zijn boven verwachting indrukwekkend. Wat een passie en creativiteit zit er in. Ook de verhalen erachter en de beleving zijn spectaculair, nog los van de enorme snelheid. Zelfs in mijn stoutste dromen had ik niet gedacht dat de teams zo hun best zouden doen. Het niveau ligt extreem hoog. Het is geweldig om hier onderdeel van te zijn en dit spektakel in Valkenburg te mogen ontvangen’, vertelt Burgemeester Eurlings. De Burgemeester is samen met Karin Bloemen, Kjeld Nuis, Tess Milne en Fred van Leer onderdeel van de jury. Zij beoordeelden de deelnemers en hun zeepkisten ieder vanuit hun expertise op de creativiteit en presentatie.

COPYRIGHT-YDWER.COM

Het Limburgse Valkenburg stond compleet in het teken van de Red Bull Zeepkistenrace. Langs de hooibalen verzamelden vijfentwintigduizend uitzinnige fans om de teams aan te moedigen. In totaal gingen zestig teams de strijd met elkaar aan op de Cauberg. Vol overgave en met complete focus stortten zij zich op het maken van creatieve zeepkisten. Van een broodje frikadel speciaal en een wagen van de nieuwe attractie Baron 1898 uit de Efteling tot een minion-zeepkist en de Adams Family omzeepkist. De meest creatieve zeepkisten vlogen naar de Cauberg af.

De afgelopen jaren heeft Red Bull wereldwijd al meer dan 90 zeepkistenraces georganiseerd. De eerste editie van dit creatieve evenement vond 15 jaar geleden plaats en heeft sindsdien overal de weg onveilig gemaakt: van Zuid-Afrika tot Australië, van Turijn tot St. Louis en van Jamaica tot Finland. Na ruim 10 jaar afwezigheid keerde de Red Bull Zeepkistenrace dit jaar met succes terug naar Nederland. Een nieuwe locatie, een nieuwe track, maar met hetzelfde winnende team.

Winnaars Red Bull Zeepkistenrace:
Hoofdprijs: Mergelvreters (Uden) – Winnaar Red Bul Zeepkistenrace 2004, 2015 2e prijs: De Gouden Zeepkoets (Neerkant) 3e prijs: Studengsters Publieksprijs: Terror Oehoe (Purmerend)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen