Iedereen welkom om bij opa Verstappen in Montfort F1 te komen kijken

Foto: Verstappen.nl

Frans Verstappen, ook wel bekend als “opa Verstappen”, nodigt autosportliefhebbers uit om bij hem in Montfort gezamenlijk de Formule 1-races van zijn kleinzoon Max te komen kijken. De Limburger heeft naast zijn ijssalon aan de rotonde een paviljoen geplaatst, waar alle Grands Prix live uitgezonden worden. Net zoals in Jos zijn Formule 1-tijd, toen Frans nog café De Rotonde uitbaatte.

De eerste drie races van het F1-kampioenschap vonden in de ochtenduren plaats, maar komende zondag doven de startlichten om 17.00 uur. Het paviljoen is vanaf 15.00 uur geopend en een uur later wordt eerst de voorbeschouwing van Sport1 uitgezonden. “Iedereen is van harte welkom om het mee te beleven”, zegt Frans, die ondertussen zijn vergunningen ontvangen heeft. “Dus naast koffie en fris, mogen we nu ook alcohol schenken.” De honger kan gestild worden met onder andere hamburgers en worsten.

Aan alles is gedacht, want er is ook een parkeerterrein aanwezig. Vervoer tussen de parking en de ingang van het paviljoen is ook geregeld voor de fans: er rijdt constant een huifkar op en neer. Binnen staan meerdere enorme tv’s op hoogte, zodat iedereen alles goed kan zien en volgen. Samen met de geluidsinstallatie, aankleding van Red Bull en grote banner van Max, doet Frans er alles aan om de tijden van weleer te doen herleven.

Frans vertelt: “Tijdens de race in China was de sfeer prachtig. Iedereen leeft mee en staat op de stoelen als Max iemand inhaalt. En dat hebben we gezien afgelopen zondag, het was een fantastische race van Max.” Terwijl op die momenten het gejuich uit het paviljoen opstijgt en tot ver in Montfort te horen is, blijft opa Verstappen zijn vingers – letterlijk – gekruist houden. “Ik blijf zenuwachtig. Met Max heb ik precies hetzelfde gevoel als ik vroeger met Jos had. Ik ben echt trots op mijn kleinzoon.”

Bron: verstappen.nl  15 april 2015 door Niels Hendrix

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen