Bevrijdingsfestival Limburg viert 70 jaar bevrijding!

Foto: Bevrijdings festival limburg

Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Dat wordt grootst gevierd in de  binnenstad van Roermond! Drie pleinen, vier podia en een randprogramma om de vingers bij af te likken zijn het toneel van het Bevrijdingsfestival Limburg.

Het is een speciale dag, die al om 11.00 uur ’s ochtends begint met een exclusief optreden van de Kapel Koninklijke Luchtmacht. Dit bekende en gerenommeerde harmonieorkest bestaat uit maar liefst 48 musici en is uniek in de wereld van de professionele blaasmuziek. De luchtmachtkapel volgt het hightech imago van de Koninklijke Luchtmacht, waarbij het geheel wordt ondersteund door moderne audiovisuele effecten.

Om 13.30 uur gaan we meteen verder met een optreden van Dotan , dit jaar “ambassadeur voor de vrijheid”, die zoals gebruikelijk weer met een helikopter van de Luchtmacht wordt ingevlogen.

Daarnaast staan op het hoofdpodium grote namen als Di-Rect, Gotcha!, Knarsetand en Stef Classens.

 

Als tweede podium op de markt is er dit jaar ook weer het Sena Talent Stage. Een podium waarop zeven zeer talentvolle en opkomende acts uit Limburg hun kunsten tonen aan een groot publiek. Hier geven o.a. act de presence: Graeff, Young Pioneers, Dirty Denims en als afsluiter Jick Munro & the amazing Laserbeams.

 

Nieuw sinds vorig jaar is Cross Culture Roermond. In samenwerking met Wel.kom wordt hier een dagprogramma neergezet voor jongeren uit de ‘Urban Cultuur’. Denk aan graffiti, skateboard, rap, street-en breakdance en freerunning. Om 17.00 uur vangt het hoofdprogramma aan, met dit jaar Fresku, iMAD & M.I.N.(PnB), BoeBoe, U Know The Drill en Frenquency. Cross Culture vindt plaats op het Kloosterwandplein.

 

Het Munsterplein wordt opnieuw omgevormd tot het Plein van de Vrijheid, met de “podiumcaravan” van de Kunstbende, veel ideële en inhoudelijke activiteiten, een kinderdisco, de mogelijkheid om te speeddaten met een veteraan en speciale food-stands voor jong en oud.

 

Het gehele festival is gratis toegankelijk. Jaarlijks trekt het Bevrijdingsfestival 30.000 bezoekers, die op 5 mei samen de vrijheid vieren in de binnenstad van Roermond. Ook u bent dit jaar van harte welkom. ‘Like’ Bevrijdingsfestival Limburg op Facebook en blijf hier op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het festival.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen