Ondernemer van de week: Anne Manders, notaris bij Moonen Notarissen

Foto: Rob Hompe CMSL

Venlo – 30-05-2016 – Eenmaal binnen aan de Antoniuslaan 85 in Blerick valt een rustige bedrijvigheid op.

De dames achter de ontvangstbalie lachen je als ontvangstcomité vriendelijk toe en al snel word je geleid naar de kamer waar je  een gesprek kunt hebben met een van de juristen of met een van de notarissen.

Het notariskantoor staat al jaren bekend als het kantoor van de heer Moonen, een markant figuur, die al jaren op zijn eigen wijze  de scepter zwaait op dit kantoor. Sinds 15  november 2015 is er een notaris toegevoegd, genaamd Anne Manders, die naast haar compagnon  de heer Moonen als notaris werkzaam is op dit kantoor. De heer Moonen is tegenwoordig meer te vinden op het kantoor in Sittard, maar heeft ook nog diverse afspraken in de Blerickse vestiging.

De focus is vandaag gericht op notaris Manders, die graag wil uitleggen waarom zij voor dit vak heeft gekozen. Zij zegt hierover:

Het op maat leveren van de juiste juridische oplossing voor elke klant die binnenkomt, is de belangrijkste reden voor mij geweest om te kiezen binnen de juridische opleiding voor notarieel recht. Door goed te luisteren, je in te leven en te zoeken naar een oplossing op maat voor de klant, komt het vaak voor dat de klant die enigszins onwennig en onrustig binnen komt, uiteindelijk het pand gerustgesteld weer verlaat; in het bezit van een goed advies waar  thuis nog eens over  gesproken en gedacht kan worden alvorens een keuze te maken.

DSC_7709

Ze vertelt verder:

De jurist en, die op dit kantoor zijn, zijn allemaal all round opgeleid zijn  door de heer Moonen, zodat je bij het inwinnen van advies, hoe breed ook, altijd bij een persoon terecht kunt, hetgeen in belangrijke mate vertrouwenwekkend is. Als klant zie je alleen maar de receptiemedewerkers en de notaris, maar op het totale kantoor zijn toch zo’n 20 personen werkzaam.; de helft mannen en de helft vrouwen

Anne Manders is in november 2015  benoemd tot notaris. Voorheen was ze werkzaam als  kandidaat notaris in Budel en Helmond. Het feit dat zij nu zelfstandig gevestigd notaris is, brengt haar van de titel kandidaat notaris naar notaris.

Anne vertelt over de diversiteit in het notarisvak, doordat er een diversiteit in mensen is, in problemen en in moeilijkheidsgraad. Ze komt dit ook tegen bij de lezingen die zij soms houdt voor verenigingen, zoals bijv. de KBO, waar mensen  veelal geïnteresseerd zijn in de materie rondom het levenstestament. Anne maakt een dermate toegankelijke indruk, dat de schroom om vragen te stellen al gauw wegvalt. Het blijkt dat ook een notaris een gewoon mens is, die de kunst verstaat om ogenschijnlijk moeilijke juridische  kost  toegankelijk voor iedereen te vertalen.

DSC_7746

Hoewel de notaris meestal werkt vanuit haar kantoor,  bezoekt zij ook in sommige  gevallen de mensen thuis. Zo komt zij bij mensen die ernstig ziek zijn thuis, in het ziekenhuis of in het hospice. Zo kom je steeds in andere situaties, maar dat maakt het vak ook menselijk en boeiend.

Zoals vele branches in de zakenwereld worden die beïnvloed door de economische situatie. Nu de markt aantrekt is dat ook op dit kantoor merkbaar door de toename van het aantal opdrachten  op alle gebieden,waarop dit kantoor werkzaam is.

Als ik dit kantoorgebouw verlaat is de overheersende indruk, dat Anne Manders in staat is geweest mij in korte tijd een menselijk gezicht te laten zien van een notariskantoor, hetgeen het voor mij bij een volgende keer veel gemakkelijker maakt om binnen te stappen. De eerste drempel is gewoon genomen en ik heb er geen spijt van.

DSC_7707

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen