Bob, ook met carnaval is BOB jouw held!

Foto: ROVL

Maastricht – 04-02- 2016 – Carnaval is een geweldig volksfeest dat door veel Limburgers gevierd wordt. Door het gebruik van alcohol kan de verkeersveiligheid echter in gevaar komen. Daarom wordt er in de carnavalstijd wederom een Bob-campagne gevoerd.

Bob: daar kun je mee thuiskomen

De Bob-campagne richt zich op het voorkomen van rijden onder invloed van alcohol. Dit gebeurt door automobilisten en hun passagiers te stimuleren samen de Bob-afspraak te maken en die consequent na te leven. Bob is daarbij degene die geen alcohol drinkt en zichzelf en de anderen veilig thuis brengt. Bob is de held!

Ben je Bob, zeg het hardop!

De Limburgse actie is een aanvulling op de landelijke verkeerscampagne. De centrale boodschap van de nationale Bob-campagne is verwoord in de slogan ‘Ben je Bob, zeg het hardop!  Beide campagnes laten op positieve wijze zien dat het heel normaal is dat je tijdens visites en tijdens carnaval, net als bij het uitgaan, al vooraf een Bob-afspraak maakt. Landelijk is het element toegevoegd om op een zo vroeg mogelijk moment kenbaar maken wie de Bob is. Dit vergemakkelijkt het nemen van de Bob-rol en die na te leven.

ROVL

Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘Bob, ook met carnaval is Bob jouw held’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen