Zaterdag en zondagmiddag open dag in Puddingfabriek.

Venlo -22-09-2016 -Restauratie Puddingfabriek afgerond
Ruim anderhalf jaar heeft de familie Pasch hard gewerkt aan de restauratie van de zogenoemde Puddingfabriek in de Venlose binnenstad. Het tot voor kort bouwvallige monument heeft een ware metamorfose ondergaan. Op 23 september wordt het gerestaureerde complex door burgemeester Antoin Scholten, gedeputeerde Patrick van der Broeck en wethouder Jos Teeuwen officieel geopend.

De Puddingfabriek aan de Houtstraat 9-11 werd in de jaren zeventig door de familie Pasch verworven met de intentie om ter plaatse een voor die tijd moderne winkelpassage te bouwen. Het was de bedoeling om de oude Puddingfabriek te slopen, wat destijds eerder regel dan uitzondering was. Het pand was in verval en de historische waarde was nagenoeg onbekend.
Maar tot sloop kwam het niet. De Puddingfabriek, waarvan de oudste delen uit 1519 en 1526 dateren, werd in 2005 aangemerkt als gemeentelijk monument. Daarmee werd als eerste stap het historisch belang van het verkrotte pand onderkend. Uiteindelijk werd niet ingezet op afbraak, maar op duurzame restauratie en herbestemming. In het middeleeuwse complex zijn de afgelopen periode 7 woningen en een commerciële, openbare functie gerealiseerd. De restauratie is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Venlo en de provincie Limburg.
Wethouder Jos Teeuwen (Erfgoed) over de restauratie: “Geweldig dat dit stukje Venlose geschiedenis weer een functie heeft gekregen. De middeleeuwse Puddingfabriek is letterlijk uit stof en puin herrezen en daardoor een blikvanger geworden in de historische binnenstad. Het project is een schoolvoorbeeld van goede samenwerking tussen een private partij en de overheid. Het eindresultaat is prachtig. Alleen door samen op te trekken kunnen soortgelijke herbestemmingsprojecten in de toekomst van de grond komen. Dit is van cruciaal belang voor de vitaliteit van de stad”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen