Max blikt vooruit op GP door de straten van Monaco

Foto: Verstappen.nl

Na de eerste race op Europese bodem in Barcelona, blikt Max Verstappen vooruit naar de aanstaande Grand Prix van Monaco:

“Een stratencircuit is altijd speciaal. Ik heb nooit op deze baan gereden maar wel in Macau, waarvan ik denk dat het een erg uitdagend circuit is. Ik heb genoten van het rijden daar en kijk daarom uit naar Monaco. De aanpak zal anders zijn dan normaal. Je kunt niet vol in de aanval gaan in de eerste vrije training maar je moet het geleidelijk opbouwen. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk rondjes te rijden.”

“Ik heb de baan in de simulator gereden en het valt op dat het relatief langzaam gaat. Ondanks dat het motorvermogen hier niet zo belangrijk is, heb je wel de best mogelijke driveability van de motor nodig. Ik verwacht dat de rondetijden van de verschillende teams dichter bij elkaar liggen dan bij andere races. Uiteindelijk zullen de veranderingen in de afstelling niet het grootste verschil maken. Belangrijker is wat je uit jezelf als coureur kunt halen. Ik denk dat je in Monaco makkelijker twee tienden extra uit jezelf kunt halen dan uit de veranderingen aan de auto.”

Lees verder bij http://www.verstappen.nl en maak kans op een T-Shirt

Bron: www.verstappen.nl Johan Peeters

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen