Mede-oprichter boètezitting Rob van Rhienen overleden

Boètegewoeëne Boètezitting 2015
Boètegewoeëne Boètezitting 2015
Foto: Screenshot YouTube

Mede-oprichter van de Boètegewoeëne Boètezitting en bekende Venlonaar Rob van Rhienen is overleden. Hij is 62 jaar geworden.

Van Rhienen stond met Sef Derkx en Hand op de Coul bij de geboorte van de Boètegewoeëne Boètezitting. “Omroep Limburg had er moeite mee om alle zittingen af te gaan in Provincie. Ze wilden één zitting waar de crème de la crème van de vastelaovend bij elkaar kwam. Toen is besloten om dat in de Zoepkoel te doen omdat de studio van Omroep Limburg was gevestigd in de Maaspoort.”

Van Rhienen was verdeeld over twee periodes de uitbater van het legendarische café De Blauw Trap aan de Oude Markt. In die kroeg werden de plannen voor wat nu het grootste vastelaovesevenement van Limburg is verder uitgewerkt. “Toen we de plannen voorlegden aan Rob sprak hij de legendarische woorden: ‘Gee ziet boutmaf.'”, citeert Omroep Venlo.

Van Rhienen was een man die erg voor Venlo stond, aldus Derkx. “Ik heb hem meegemaakt bij het zomerparkfeest en de vastelaovend en hij deed veel voor de goede zaak. Het was echt een man van de gezelligheid.”

Van Rhienen had al langere tijd kanker en is hier op 62-jarige leeftijd aan overleden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen