Venloop verwacht ruim 26.000 deelnemers

Foto: Dreh97 (CC)

Dit jaar doen ongeveer 26.000 mensen mee aan de hardloopwedstrijden en wandeltochten van de jaarlijkse Venloop. Dit verwacht de organisatie van het evenement.

Hardlopen

Het aantal betekent een kleine groei ten opzichte van de editie van vorig jaar. De Venloop geniet veel populariteit. De inzendingen voor de zondag zijn, vanwege de drukke bezetting, gesloten. Alleen voor de 5 kilometer en de jeugdlopen is er nog een inschrijving mogelijk. Ongeveer 19.500 mensen doen mee aan de hardlooponderdelen.

Wandelen

De wandeltochten van het evenement zijn minder druk bezet. Voor de zaterdagronde kunnen mensen zich nog steeds inschrijven. Op dit moment hebben 5.900 wandelaars hun deelname bevestigd.

Wereldtop

De organisatie van de loop is er in geslaagd om voor de zondag 22 maart een groot aantal wereldtoppers te contracteren. De opvallendste naam van het gezelschap is Zersenay Tadese uit Eritrea. De atleet is wereldrecordhouder op de halve marathon en neemt het naast enkele andere wereldtoppers op tegen Khalid Choukoud, de grote favoriet onder de Nederlanders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen