Thijs van Leer en Babs van Bree samen in grenswerk op 13 december.

Foto: wikipedia.com

zondag 13 december om 14:30
Thijs van Leer (Amsterdam, 31 maart 1948) is een zeer bekende Nederlandse fluitist en toetsenist. Samen met gitarist Jan Akkerman was Van leer een van de bekendste leden van de band Focus, en maakte tevens enkele zeer succesvolle soloalbums. Thijs was en is een muzikale duizendpoot, die bekend geworden is met zijn groep Focus in de jaren zeventig en met zijn zeer succesvolle albums onder de titel Introspection, die tot de meest verkochte albums van Nederland kunnen worden gerekend.

In 1978 werd Focus opgeheven, het jaar toen hij Introspection 3 had uitgebracht. In zomer 1979 volgde Introspection IV. Van Leer ging verder met zijn solocarrière, gedurende korte tijd als Tys van Leer, maar vervolgens weer onder zijn eigen naam. Van Leer maakte diverse albums van sterk wisselend gehalte, onder andere met de Van Leer Band en er volgden Focus-reünies in 1985, 1993 en 1998. Een veel geroemde compositie van Van Leer uit die tijd is het rockoratorium Dona Nobis Pacem uit 1985, later op CD verschenen onder de titel Pedal Point.

Babs van Bree werd geboren in het Limburgse Grubbenvorst op 16 januari 1992. Op jonge leeftijd werd de verkleedkist al regelmatig van zolder gehaald en werden er samen met vriendjes en vriendinnetjes liedjes en toneelstukken opgevoerd. Eind basisschool begon Babs met het volgen van klassieke zanglessen bij zangpedagoog Dorris van de Meerendonk.

In 2010 behaalde Babs haar HAVO diploma aan het Valuascollege in Venlo. Aansluitend startte ze met de studie muziektherapie aan de HAN te Nijmegen. Na 2 leerzame jaren besloot Babs echter om haar hart te volgen. Ze stopte met haar studie en nam één jaar de tijd om zich goed voor te bereiden op de toelatingsexamens voor het conservatorium. Op dit moment studeert Babs ‘Jazz Vocals’ aan het conservatorium van Maastricht.Door de jaren heen volgde Babs bij verschillende docenten pianoles. Zo kreeg ze onder andere les van Lianne Langen , Tino Snijtsheuvel en Egbert Derix.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen