Als er een commercieel schaap over de dam is volgen er meer.Brightlab is het eerste schaap.

Foto: www.dekritischebelegger.nl

Met de komst van Brightlabs vestigt zich hoogstwaarschijnlijk het eerste, commerciële bedrijf in de exporuimte van Villa Flora in Venlo. Brightlabs verzorgt laboratoriumdiensten voor klanten in de voedingssector.
Het bedrijf start per 1 januari 2016 op het voormalig Floriadeterrein en begint klein.

Vijf werknemers
Het huurt driehonderd vierkante meter en biedt werk aan vijf personen, aldus mede- eigenaar Iwan Gijsbers. Brightlabs meet onder meer óf en zo ja, hoeveel bestrijdingsmiddelen in groenten en fruit voorkomen. Ook onderzoekt het of planten waardevolle stoffen bevatten die bijvoorbeeld de gezondheid bevorderen.

Groente en fruit
Greenport Venlo, het tuinbouwgebied in Noord-Limburg, wil zich meer toeleggen op activiteiten die meer geld opleveren dan alleen het telen van groenten en fruit. De regio Venlo wil zich profileren als innovatiecentrum op het gebied van voeding en gezondheid. Een campus op Venlo Greenpark moet de katalysator vormen. Bedrijven en instellingen moeten elkaar ontmoeten en inspireren op een gebied van vijftien hectare rondom Innovatoren en Villa Flora.

Schaap over de dam
Na de Floriade bleek er echter geen belangstelling te zijn van bedrijven en instellingen om zich te vestigen. Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie beweerde in maart van dit jaar dat Villa Flora eind 2015 vol zit, omdat er veel interesse van bedrijven zou zijn. Gijsbers van Brightlabs hoopt dat zijn bedrijf het spreekwoordelijke, eerste schaap is dat over de dam komt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen